E-mail Marketing

E-mail marketing heeft deels hetzelfde doel als marketing via social media: Door middel van relevante e-mails bouwt u een band op met uw abonnees, zodat zij u en uw organisatie beter leren kennen en gaan vertrouwen, en u ze effectiever een aanbod kunt doen. Ook bestaande klanten kunt op deze manier steeds weer van dienst zijn.

Een vaak genoemd nadeel van e-mail marketing zijn de dalende ‘open rates’: Het percentage van uw abonnees dat hun e-mails ook echt opende werd met de jaren steeds lager. Dit heeft er zeker mee te maken dat het medium al langer bestaat, het spannende is er dus allang vanaf en de inboxen zitten vaak veel te vol om nog overal op in te gaan.

Maar als u oplet, zult u zien dat heel veel bedrijven nog steeds actief aan e-mail marketing doen. Waarom is dat dan? Simpelweg omdat het nog steeds effectief is, mits het goed gedaan wordt. Wanneer bedrijven niet goed inschatten wat hun doelgroep van hen verwacht, ‘spammen’, of te commercieel zijn, haken abonnees al snel af. 

Dat is zonde, want met e-mail kunt u uw informatie grotendeels naar eigen wens inrichten, ongefilterd door bijv. de algoritmes van de grote social media platforms. Daarnaast is e-mail is een open kanaal zonder winstoogmerk. Dat maakt het dus buitengewoon waardevol voor het contact met (toekomstige) klanten. Daarmee heeft u de waarde van uw e-mail campagnes dus voor een veel groter deel zelf in de hand dan op social media.

Daarom is het belangrijk om een partner te hebben bij uw e-mail marketing die oog heeft voor deze factoren, zodat u uw e-mails optimaal kan inzetten. Ik heb jarenlange ervaring met het opstellen van e-mail campagnes. Wij kijken met u naar de waarde die u kunt bieden, de vorm en inhoud die ervoor zorgt dat men uw e-mails blijft lezen, en het juiste moment en de juiste vorm bij het doen van een aanbod.

Haal meer resultaat uit uw e-mail marketing:

Direct e-mailen: contact@videntmarketing.com

Direct bellen: 085-0020108